Uždaryti langą

Paskelbti informaciją

Informaciją į žinyną, bei nuomonių kaleidoskopą galite pateikti el. paštu info@infopamarys.lt arba užpildę žemiau pateiktą formą.
Publikacija skirta:
Antraštė/pavadinimas:
Nuotrauka:
Jūsų vardas:
El. paštas:
- internetinė Šilutės enciklopedija
2024-07-27 08:04
Filtruokite pagal abėcėlę:
Paskelbti informaciją

Rinkimai 2015


Apie verslo rėmimo fondą.. (Atnaujinta 2015-06-18)

Pradedant nuo 2014 metų Savivaldybės tarybos veikos ataskaitos, kuris buvo pateikiama visuomenei šių metų pradžioje, valdančioji dauguma ir jos vadovai (V. Laurinaitis ir S.Šeputis) pastoviai akcentuoja, kad ši koalicija (kurios pagrindą sudaro PTT ir LSDP susitarimas) dirba gerai, kad jie vieni kitus supranta ir randa sprendimus visos problemoms. Tačiau ar tikrai yra taip?

Aptarsiu vieną pavyzdį. Ataskaitos pateikomo metu Šilutės seniūnijoje Edvardas Jurjonas uždavė daugeliui aktualų klausimą: ar bus atgaivintas smulkaus ir vidutinio verslo (SVV) rėmimo fondas. (Nors šiuo metu jis turi būti vadinamas rėmimo programa, bet pagal savo paskirtį esmės tai nekeičia). Buvo paskyta, kad taip, labai svarbus, ir jeigu tik mus vėl išrinksite, tai iš karto ir sutvarkysime. Apie tai, kad šios rėmimo programos Šilutės verslininkai laukia jau keli metai, viešai kalbėta ne kartą, tai detalių neaptarinėsiu.
Tačiau prisiminus, kad valdančioji dauguma pastoviai giriasi, kaip gerai ir sklandžiai dirba, negalėjau suprasti, kodėl tokio svarbaus sprendimo jie niekaip negali priimti nuo 2014 m. liepos, kai buvo pakeisti Savivaldybės vadovai. Juk praėjo jau 10 mėnesių, ir toks sprendimas būtų labai gera rinkimų reklama. Kas trukdo? Atsakymą (bent aš) radau vienoje iš Šilutės TV laidų.

Marijaus Budraičio pakviesti š.m. birželio 17 d. Šilutės TV laidoje diskutavome aš, E.Jurjonas, A.Balčytis ir V.Pavilonis. Kai diskusijos pabaigoje paklausiau: kodėl ši darni koalicija ir "tikras" meras nesugeba pateikti Tarybai sprendimo dėl SVV rėmimo programos patvirtinimo, tai A.Balčytis ir V.Pavilonis lyg surepetavę tvirtino, kad priimti tokį sprendimą sunku, nes reikia suderinti daug visokių niuansių ar kažką panašiai. Ir aš supratau: iš ES fondų, Vyriausybės ar ministerijų programų finansus pritraukti sugebame, nes ten reikia imti. Čia dirbama darniai ir draugiškai. O va paruošti sprendimą, kad kitiems duoti - nesugebame.

Paskutinė pastaba. Minėtoje TV laidoje pasakiau, kad jeigu nesugebate, nusamdytike mane, aš parašysiu rėmimo programą, kuri bus tinkama ir verslininkai bus patenkinti. Bet aš žinau, kad Administracijos specialistai jau buvo pateikę projektą, ir gal ne vieną. Vadinasi, realiai problema ne pačioje programoje, o valdančios koalicijos nenorėjime ar nesugebėjime duoti kitiems. Juk ši programa skirstys Savivaldybės biudžeto lėšas. Čia reikės ne imti, o duoti. Ir, matyt, labai norisi, kad tai, ką duosi, paimtų savi. Tai ir negali draugiškoji socialdemokratų ir tvarkiečių koalicija susutarti, kas ir kaip ims iš tos SVV programos.

Apie sportą.
Kadangi artėjančių Savivaldybės tarybos rinkimų laikotarpiu teko kelis kartus viešai diskutuoti apie sportą, tai ir pateikiu smulkesnę informaciją apie Tarybos sprendimus, susijusius su sporto sritimi.

Daug diskutuojama kaip ir kur turi būti statoma Sporto arena.

Sportinį gyvenimą atspindi sprendimai, kaip buvo rengiama ir vykdoma Sporto strategija.

 

Informacija atnaujinta: 2015-07-30 14:09:37

Straipsnio komentarai



Redakcija pasilieka teisę šalinti necenzūrinius, nekultūringus ir neetiškus skaitytojų komentarus, kaip ir tuos, kuriais skatinama visuomenės grupių nesantaiką, šmeižiami ar įžeidinėjami žmonės, o duomenis apie tai Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka perduoti teisėsaugos institucijoms.
Komentarų nėra. Parašyk komentarą pirmasis!